Ontzuren bij Menopauze

Menopauze

menopauze behandelen

Vroeg of laat kom je als vrouw in de overgang. Tijdens de overgang verandert er van alles in je lichaam. De productie van de vrouwelijke hormonen progesteron en oestrogeen neemt af waardoor je last kunt krijgen van o.a. opvliegers, zweetaanvallen en stemmingswisselingen. Normaal verlaten veel zure afvalstoffen via de menstruatie het lichaam. Als de menstruatie onregelmatig wordt en uiteindelijk helemaal weg blijft worden de toxines en zuren niet meer via de menstruatie uitgescheiden, maar voor een gedeelte in het lichaam opgeslagen.
Het lichaam verzuurt steeds meer tijdens de overgang.

De overgang wordt dus gekenmerkt door een fase van ophoping van zuren in het lichaam. Om deze gifstoffen/zuren te neutraliseren zijn mineralen nodig, deze worden uit het lichaam geroofd met als gevolg dat na de overgang chronische klachten aan botten, spieren, pezen en gewrichten kunnen ontstaan.

Het verwijderen van deze opgeslagen zure afvalstoffen, ofwel ontzuren van het lichaam helpt de dagelijkse stroom zuren te beperken waardoor lichamelijke en mentale klachten verminderen of zelfs verdwijnen. De hormonen komen weer in balans waardoor klachten zoals opvliegers, nachtelijk zweten, slapenloosheid, opgeblazen gevoel, obstipatie, vaginale droogheid en wisselende emoties kunnen verminderen of verdwijnen.

SYMPTOMEN

  • Opvliegers
  • Slaapstoornissen
  • Nachtelijk zweten
  • Vaginale droogheid
  • Stemmingswisselingen
  • Gewichtstoename
  • Droge huid

BEHANDELADVIES

De beste preventieve en stabiliserende behandeling van overgangsklachten is dan ook om het zuur-base evenwicht van het lichaam te herstellen door het lichaam te ontzuren. Hierdoor komen hormonen in balans en verminderen de hinderlijke klachten die bij de overgang horen. Door het lichaam te ontzuren vermindert u ook de kans op chronische klachten als gevolg van de menopauze zoals: osteoporose (botontkalking), hart- en vaatziekten, spier- en gewrichtsklachten.

VOORUITZICHTEN

Door het behandelplan te volgen is de kans erg groot dat u na de hoofdfase (twee maanden) verbeteringen zult ervaren. Hoe meer en beter u het lichaam ontdoet van zure afvalstoffen, des te sneller kunnen de hormonen weer in balans komen en kunnen overgangsklachten verminderen en/of verdwijnen. Vervolgens is het belangrijk te zorgen dat de verzuring niet weer terugkomt, hiervoor is de onderhoudsfase. U kunt naast de aanbevolen producten in het behandelplan nog aanvullende producten gebruiken om de kans op een relatief klachtenvrije menopauze verder te vergroten.
Laat je bij ons informeren over de zuurbase producten.
 

 

Share our website