Ontzuren / test


Het zuurbase evenwicht kunnen we meten door de pH-waarden in ons lichaam te bepalen. We maken hiervoor gebruik van de Bioresonantie Analyser. Naast het zuurbase evenwicht (pH waarde) van het lichaam kan deze test worden gecombineerd met meerdere onderdelen, zoals vitamine analyse, huid, anti-aging, collageen etc. Je ontvangt het resultaat geprint mee. De prijs hiervoor is vanaf € 20,- (kijk voor de andere onderdelen testen, op de pagina bioresonantie.)
De meting wordt gecombineerd met een bodyanalyse € 15,-  

Dagelijks groeit ons bewustzijn over de werking van ons lichaam. Maar bij veel mensen is nog niet bekend hoe ons dieet en onze levensstijl de gezondheid op de langere termijn kan beïnvloeden. Naarmate we ouder worden gaan we geleidelijk klachten ontwikkelen die de dagelijkse levensgang kunnen beïnvloeden. De laatste jaren wordt steeds meer erkend dat veel gezondheidsklachten hun oorsprong vinden in de jarenlange ophoping van zure afvalstoffen in het lichaam.
Een evenwichtige zuurgraad van het lichaam is essentieel voor een goede gezondheid. Maar naarmate we ouder worden blijven steeds meer zuurresten achter in het lichaam. De ophoping van zuurresten kan leiden tot chronische verzuring met als gevolg.
Alle leven (dus ook ons bloed) is alkalisch. De ideale pH-waarde is 7,4 en wordt door een gezond lichaam tussen 7,35 en 7,45 gehouden. Dit wordt dus bedoeld wanneer we spreken van pH-neutraal.  Wanneer het evenwicht voor langere tijd verstoord is en zuren zich stapelen ontstaan er klachten en ziektes.
Voorbeelden van zure afvalstoffen zijn o.a. urinezuren, melkzuren, vetzuren, azijnzuren, looizuren, fosforzuren. 

We krijgen door onze huidige leefstijl (met name de westerse leefcultuur) te veel verzurende stoffen binnen die voor een verstoorde zuurgraad zorgen. Maar dit gebeurt niet alleen door ‘verkeerde’ voeding. Ook door bacteriën en schimmels ontstaan er afvalstoffen in ons lichaam die op hun beurt zorgen voor verzuring. Tijdens de stofwisseling verzuren we ook.
Tevens draagt topsport (overmatige spierbelasting) ook bij aan verzuring, net zoals te weinig beweging, stress, emoties, jezelf teveel opleggen (‘moeten’ en prestatiedrang), angsten, lawaai-overlast, straling, luchtverontreiniging, perfectionisme, teleurstellingen, roken, een overvolle maag, niet goed kauwen, veel winderigheid, schimmelinfecties en bepaalde medicatie.

Voeding die bijdraagt aan verzuring is o.a. zoete zuivel (de niet-zure zuivelproducten), koffie, alcohol, voeding met dierlijke eiwitten, suikerrijke voeding en (koolzuurhoudende) dranken en geraffineerde producten.
Onze spijsvertering kan echter alleen optimaal functioneren als de zuurgraad goed (pH-neutraal) is. Daarnaast is belangrijk om voldoende calcium, magnesium, kalium en natrium binnen te krijgen. Deze mineralen hebben ook een ontzurende werking.

Schommelingen in de pH-waarde brengen vervelende, ongewenste storingen en veranderingen in ons metabolisme met zich mee. 
Een lichaam gaat bij verzuring eerst zelf aan de slag om die verzuring tegen te gaan door als het ware te compenseren. Bepaalde zouten/mineralen haalt het dan uit de botten, nagels, huid en haar, spieren en gewrichten. Het haar wordt daardoor slechter, de huid droger en/of minder elastisch, de botten broos, de nagels breekbaar en pijnlijke spieren en/of gewrichten.

Verzuring van de huid. Als de huid verzuurd is kunnen er klachten ontstaan zoals een droge en/of gevoelige huid, rimpels en huidverslapping, een doffe huid, irritaties, snellere gevoeligheid voor producten etc. Voorkom een mineralentekort. Door de uitputting van onze landbouwgronden door intensieve landbouwhebben we een serieuze vermindering van mineralen in onze voeding. Ons lichaam aanvullen met mineralen wordt steeds meer een noodzaak. 


Klachten die verzuring kunnen geven zijn van uiteenlopende aard zoals o.a.
Botontontkalking / Artrose
Brandend maagzuur
Droge en/of minder elastische huid
Cellulite
Vasthouden van vocht
Chronische vermoeidheid
Chronische verkoudheid
Niet dagelijkse stoelgang en/of obstipatie
Pijn in de darmen en/of winden laten
Diarree of dunnen ontslasting
Pijnlijke spieren en gewrichten
Slaapproblemen
Astma / hooikoorts
Tandvleesontstekingen
Vieze adem
Spijsverteringsklachten
Fibromyalgie
Hoge bloeddruk
Jicht
Kalknagels / voetschimmel
Nierstenen
Vaginale schimmels
Blaasontsteking
Ontsteking gevoelig
Moeilijk kunnen afvallen

Om verzuring tegen te gaan kunt u gaan ontzuren. Dit is het proces waarbij de stroom zure afvalstoffen afneemt en opbouwde zuurresten uit het lichaam worden verwijderd. Hoe minder zuurvorming des te beter het lichaam kan functioneren.
Om te ontzuren is het raadzaam om de factoren die het lichaam sterk verzuren, zoveel mogelijk te beperken. Voeding en het beperken van stress spelen hierbij een grote rol. Daarnaast kunnen de producten van Alka ondersteunen bij het ontzuringsproces. Deze producten zijn speciaal ontwikkeld om de afvoer van zure afvalstoffen uit uw lichaam te stimuleren. De producten van Alka zijn los van elkaar te gebruiken maar zijn ook optimaal mét elkaar te gebruiken. Welke producten het meest geschikt voor u zijn is afhankelijk van de mate van verzuring, klachten, leefstijl enz.

Hoe je verzuring kunt tegen gaan

Je komt al een heel eind door de juiste voeding en levensgewoonten, zoals bv. vermindering van stress, meer beweging en vooral voldoende slaap. Slaapgebrek draagt ook nog eens bij aan een verhoogde ontstekingsgraad en oxidatie (veroudering).
De meeste voeding werkt verzurend. Alleen fruit en groente is alkalisch werkend. Het is dus heel belangrijk om veel groente en fruit te eten!  Enkele voorbeelden van sterk alkalische voeding zijn avocado, citroen, watermeloen, broccoli, asperges, pompoen, knoflook en amandelen.
Eet voldoende groente (kort gekookt, gestoomd, rauwkost) en fruit en minder dierlijke eiwitten en suikers. Vermijd overmatige spierbelasting. Zorg dat je voldoende slaapt en matig het gebruik van alcohol.

Omdat wij met ons westerse voedingspatroon helaas maar maximaal 40% i.p.v. de aanbevolen 80% basischvormende voeding binnen krijgen is het raadzaam om het lichaam naast de juiste, gevarieerde voeding te neutraliseren en te ontzuren. 

Ontzuren met Alka
Alka producten zijn speciaal ontwikkeld om u lichaam op aangename wijze te ontzuren. De producten helpen zure afvalstoffen te neutraliseren en uit het lichaam te verwijderen. Combineer de producten op een manier die bij je past. 
Alle Alka® producten zijn speciaal ontwikkeld, om optimaal te ontzuren. De producten kunnen los van elkaar worden gebruikt, maar ook met elkaar worden gecombineerd. U kunt dus ontzuren op een wijze die bij uw situatie en levensstijl past.

De productenlijn van Alka is een bijzondere, op natuurlijke basis ontwikkelde productenlijn, die naast een gezonde zuur-base balans tevens zorgt voor gewichtsafname, een mooie huid en goede hormonale balans!

Wanneer gebruikt u welk ontzurend Alka® product?
Alka® Druppels, Alka® Tabs Original zijn ontzurende producten waarmee u de basische buffer in het lichaam verhoogt. Met de Alka® mineralen voegt u daarnaast ook nog extra zink, mangaan, calcium, seleen, ijzer toe aan het lichaam. Advies en de producten zijn verkrijgbaar bij Body Clinic Bedum

Alka® Greens
Spijsverterings enzymen zorgen voor een gezonde darmflora (probiotica) Gezonde darmen zorgen voor een stralende huid (verbeterde hydratatie, verhoogde voedingsstoffen) Greens stimuleert op een gezonde manier het afvalproces en stimuleert de vetverbranding. Door je lichaam dagelijks te voeden met een grote hoeveelheid basische voedingsstoffen, beschermt het je lichaam tegen verzuring. Basische voedingsstoffen compenseren voor de dagelijkse stroom verzurende voedingsstoffen waardoor het zuur-base evenwicht wordt gehandhaafd. Basische voedingsstoffen zitten in o.a. groenten, diverse fruitsoorten, kiemgrassen (gerstegras, tarwegras), algen (chlorella, spirulina). Daarnaast zijn extra voedingscomplexen als vezels, enzymen en probiotica  essentieel. Zij verbeteren de zuurgraad van de darmen en houden deze op peil. Goede gezondheid begint bij een goede stofwisseling via de darmen. Alka®Greens is een “superfood” dat bestaat uit een zeer uitgebreide selectie van basische en orthomoleculaire voedingsstoffen waarmee u het lichaam voedt, ontzuurt en beschermt tegen verzuring. Deze ingrediënten zorgen voor reiniging van het lichaam, hebben een ontzurende en ontstekingsremmende werking en geven je lichaam energie.

Beschermt het lichaam actief tegen verzuring voor een gezond zuur-base evenwicht
Bevordert een gezonde darmwerking
Gezonde darmen zorgen voor een gezonde huid zoals verbeterde hydratatie
Ondersteunt soepele gewrichten
Heeft een gunstige invloed op hart en bloedvaten
Gunstig voor soepele aderen
Activeert de natuurlijke energie in het lichaam
Bevorderd de huidgezondheid, zoals verbeterde hydratatie en stevigheid van de huid
Bevordert een gezond cholesterolniveau
Bevordert de afvoer van vocht
Geeft energie, vitaliteit en versterkt de hersenfunctie
Biedt weerstand tegen veroudering
Helpt bij vermoeidheid en moeheid
Geschikt voor diabetici en vegetariërs
Heeft een ontstekingsremmende werking
Immuunsysteem verhogende werking
Levert vezels, enzymen en melkzuurbacteriën
Bron van natuurlijke Vitamines
Hoge antioxidant-waarde
Verpakt in handige meeneemsticks

Alka mineralen is een voedingssupplement met een complex van basische mineralen en grassen in plantaaridge capsules. Een basisch mineralencomplex is een capsule die basische mineralen bevat, zoals calcium, magnesium, zink, kalium, ijzer, mangaan, koperselenium, molybdeen en chroom. Een verzuurd lichaam ‘rooft’ basische mineralen uit botten, tanden, haren en nagels om zure afvalstoffen, zoals urinezuren, te kunnen neutraliseren.

Draagt bij ter ondersteuning van een gezond zuur-base evenwicht (1)
Voor het behoud van een gezonde huid (1)
Goed voor de aanmaak van kraakbeen (2)
Voor het behoud van sterke botten (3)
Ondersteunt het immuunsysteem (1)
Goed voor haren en nagels (4
Helpt bij vermoeidheid (5)
Is goed voor de spieren (6)

1) zink, 2) mangaan, 3) calcium, 4) seleen, 5) ijzer, 6) magnesium

Alka-Thee-Groot2-Big

 

Aanbieding doos met 100 filters €25,-

Sinds de oudheid drinkt men al kruidenextracten om het lichaam te zuiveren. Kruiden bezitten basenvormende elementen die gebonden zuren (zure zouten) kunnen ontbinden. Iedere kruid bevat diverse elementen die specifieke zure zouten kan ontbinden. Voor een goede ontzuring is het belangrijk om een grote variëteit aan kruiden te gebruiken om een zo breed mogelijke ontbindende werking te hebben. Daarnaast helpt een uitgebreide  kruidenvariatie in de vorm kruidenthee erg goed om vloeibare zuren versneld uit het lichaam af te voeren. Alka® Thee is speciaal samengesteld uit 52 soorten kruiden die het lichaam optimaal helpt bij het neutraliseren en afvoeren van afvalzuren uit het lichaam. 

 

Alka-Greens-Groot-Doos-Big2

Doos met 30 sticks € 43,-  

Llees het boekje ‘Jonger door ontzuren’ ISBN 978-94-91597-00-8 waarin de wetenschappelijke onderbouwing voor de Alka druppels te vinden is.
Share our website