Alka / Ontzuren


Alle leven (dus ook ons bloed) is alkalisch. De ideale pH-waarde is 7,4 en wordt door een gezond lichaam tussen 7,35 en 7,45 gehouden. Dit wordt dus bedoeld wanneer we spreken van pH-neutraal.  Wanneer het evenwicht voor langere tijd verstoord is en zuren zich stapelen ontstaan er klachten en ziektes. 

We krijgen door onze huidige leefstijl (met name de westerse leefcultuur) te veel verzurende stoffen binnen die voor een verstoorde zuurgraad zorgen. Maar dit gebeurt niet alleen door ‘verkeerde’ voeding. Ook door bacteriën en schimmels ontstaan er afvalstoffen in ons lichaam die op hun beurt zorgen voor verzuring. Tijdens de stofwisseling verzuren we ook.
Tevens draagt topsport (overmatige spierbelasting) ook bij aan verzuring, net zoals te weinig beweging, stress, emoties, jezelf teveel opleggen (‘moeten’ en prestatiedrang), angsten, lawaai-overlast, straling, luchtverontreiniging, perfectionisme, teleurstellingen, roken, een overvolle maag, niet goed kauwen, veel winderigheid, schimmelinfecties en bepaalde medicatie.

Voeding die bijdraagt aan verzuring is o.a. zoete zuivel (de niet-zure zuivelproducten), koffie, alcohol, voeding met dierlijke eiwitten, suikerrijke voeding en (koolzuurhoudende) dranken en geraffineerde producten.
Onze spijsvertering kan echter alleen optimaal functioneren als de zuurgraad goed (pH-neutraal) is. Daarnaast is belangrijk om voldoende calcium, magnesium, kalium en natrium binnen te krijgen. Deze mineralen hebben ook een ontzurende werking.

Schommelingen in de pH-waarde brengen vervelende, ongewenste storingen en veranderingen in ons metabolisme met zich mee.
Een lichaam gaat bij verzuring eerst zelf aan de slag om die verzuring tegen te gaan door als het ware te compenseren. Bepaalde zouten haalt het dan uit de botten, nagels en haar. Het haar wordt daardoor slechter, de botten broos en de nagels breekbaar.

Je kunt zelf je zuurgraad meten
Je zuurgraad kun je zelf meten met behulp van pH meet-strips. Deze zijn te verkrijgen in de apotheek. In de bijsluiter staat hoe je de strips moet gebruiken en de apotheker kan hierover ook uitleg geven. Een tester en informatie en tevens de verkoop van de producten is bij Body Clinic Bedum verkrijgbaar. Maak wel even een afspraak, je kunt mailen naar info@bodyclinicbedum.nl of bellen 06 12764602

Hoe je verzuring kunt tegen gaan

Je komt al een heel eind door de juiste voeding en levensgewoonten, zoals bv. vermindering van stress, meer beweging en vooral voldoende slaap. Slaapgebrek draagt ook nog eens bij aan een verhoogde ontstekingsgraad en oxidatie (veroudering).
De meeste voeding werkt verzurend. Alleen fruit en groente is alkalisch werkend. Het is dus heel belangrijk om veel groente en fruit te eten!  Enkele voorbeelden van sterk alkalische voeding zijn avocado, citroen, watermeloen, broccoli, asperges, pompoen, knoflook en amandelen.
Eet voldoende groente (kort gekookt, gestoomd, rauwkost) en fruit en minder dierlijke eiwitten en suikers. Vermijd overmatige spierbelasting. Zorg dat je voldoende slaapt en matig het gebruik van alcohol.

Omdat wij met ons westerse voedingspatroon helaas maar maximaal 40% i.p.v. de aanbevolen 80% basischvormende voeding binnen krijgen is het raadzaam om het lichaam naast de juiste, gevarieerde voeding te neutraliseren en te ontzuren. Neem voor informatie hierover eens een kijkje op de website van Alka https://www.alka.nl

Het is ook mogelijk digitaal een test te doen.
http://ontzuren.info/Bent-u-zuur-test

Ontzuren met Alka®
Alka® producten zijn speciaal ontwikkeld om uw lichaam op aangename wijze te ontzuren. Combineer de producten op een manier die bij u past!

Ontzuren van uw lichaam kunt u aangenaam doen door de Alka® producten te gebruiken. Alle Alka® producten zijn speciaal ontwikkeld, om optimaal te ontzuren. De producten kunnen los van elkaar worden gebruikt, maar ook met elkaar worden gecombineerd. U kunt dus ontzuren op een wijze die bij uw situatie en levensstijl past.

De productenlijn van Alka is een bijzondere, op natuurlijke basis ontwikkelde productenlijn, die naast een gezonde zuur-base balans tevens zorgt voor gewichtsafname èn een goede hormonale balans!

Een gezonde zuur-base balans zorgt voor GEWICHTSAFNAME en een GOEDE HORMONALE BALANS!!
Door een (milde) reinigingskuur te volgen geef je het afvalproces een boost. Met het afvoeren van afvalstoffen wordt er op natuurlijke wijze een aanvang gemaakt met de afbraak van (overtollig) vetweefsel.

Wanneer gebruikt u welk ontzurend Alka® product?
Alka® Druppels, Alka® Tabs Original, Alka® Tabs Magnesium en Alka® Tabs Calcium zijn ontzurende producten waarmee u de basische buffer in het lichaam verhoogt. Met Alka® Tabs Magnesium en Alka® Tabs Calcium voegt u daarnaast ook nog extra magnesium en calcium toe aan het lichaam, erg goed voor mensen met een tekort aam magnesium en calcium. In het geval dat u al problemen heeft als gevolg van verzuring, dan is het raadzaam om deze producten te gebruiken. Met Alka® Druppels dient u dagelijks gemiddeld 5 glazen water met druppels te drinken. Ook is het ook mogelijk om de Alka® Druppels in combinatie met de Alka® Tabs te gebruiken.

Alka Greens, 1 stick bevat 5 porties groente en fruit en heel veel vitamines, mineralen, vezels en enzymen. Deze ingrediënten zorgen  voor reiniging van het lichaam,  hebben een ontzurende en ontstekingsremmende werking en geven je lichaam energie.
De spijsverterings enzymen zorgen voor een gezonde darmflora (probiotica)
De greens stimuleert op een gezonde manier het afvalproces en stimuleert de vetverbranding.
 
Beschermt het lichaam tegen verzuring
Bevordert een gezonde darmwerking
Ondersteunt soepele gewrichten
Heeft een gunstige invloed op hart en bloedvaten
Bevordert een gezond cholesterolniveau
Bevordert de afvoer van vocht
Geeft energie, vitaliteit en versterkt de hersenfunctie
Biedt weerstand tegen veroudering
Geschikt voor diabetici en vegetariërs
Heeft een ontstekingsremmende werking
Immuunsysteem verhogende werking

Je kunt zelf je zuurgraad meten
Je zuurgraad kun je zelf meten met behulp van pH meet-strips.
 

Alka-Thee-Groot2-Big

Doosje met 50 filters €14,95      
Aanbieding doosje met 100 filters €24,-

Kruiden zijn de kracht uit de natuur! Ieder kruid bevat energierijke elementen die de bouwstenen vormen van ons lichaam. Met een selectie van maar liefst 52 soorten kruiden, bevat Alka® Thee het gehele spectrum aan elementen die zorgen voor het neutraliseren en afvoeren van afvalzuren uit het lichaam.

 

Alka-Greens-Groot-Doos-Big2

10 sticks €14,95

Aanbieding 30 sticks €37.50

Kijk voor meer informatie over de producten op www.alka.nl of lees het boekje ‘Jonger door ontzuren’ ISBN 978-94-91597-00-8 waarin de wetenschappelijke onderbouwing voor de Alka druppels te vinden is.
Share our website