AGE meting / test


Meet je echte leeftijd!

Met de AGE meting krijg je een goede indicatie hoe oud je écht bent.

De AGE Reader meting geeft een cardiovasculaire risicovoorspelling en anti-aging test binnen 1 minuut. De AGE-reader is een geavanceerd meetapparaat dat het Nederlandse bedrijf Diagnoptics in samenwerking met het Universitair Medisch Centrum te Groningen heeft ontwikkeld.
 

Wat zijn AGE's

AGE staat voor Advanced Glycation Endproducts. (gevorderde glycatie eindproducten) Dit zijn verbindingen die in het lichaam ontstaan als vet en eiwitten worden gecombineerd met suiker. Als er zich veel AGE’s ophopen dan verhogen zij het risico op allerlei ziekten. AGE's spelen een cruciale rol in de ontwikkeling van chronische leeftijd gerelateerde ziekten. AGE’s hechten zich aan onze cellen en zijn hierdoor verantwoordelijk voor veroudering van weefsels. Glycatie vindt plaats binnen ons lichaam, maar AGE’s kunnen ook extern ontstaan, bijvoorbeeld bij het braden van vlees op hoge temperatuur. Een andere manier waarop AGE's worden opgenomen is door roken. AGE's zorgen voor een versnelde veroudering van het lichaam, en zijn ook verantwoordelijk voor andere gezondheidseffecten zoals aantasting van de vaatwanden. AGE's zorgen voor ontstekingen en richten veel schade aan.
 

Gevolgen met betrekking tot de huid

AGE's vormen starre verbindingen tussen collageenmoleculen waardoor die niet meer soepel langs elkaar heen kunnen bewegen. Dit proces wordt ook wel 'crosslinking' genoemd. In je huid wordt dit zichtbaar en treedt er sneller rimpelvorming op. De huid verliest sneller zijn elasticiteit. Vergelijk dit met leer. Jong leer is soepel en oud leer gaat barsten en gaat stuk. Deze AGE's worden gezien als een belangrijke oorzaak van veroudering voor je huid. (lees ook de pagina glycatie meting op deze website)Lange tijd werd gedacht dat deze AGE's met name voor complicaties zorgden bij mensen met diabetes, nierproblemen of hart- en vaatziekten. Dankzij jarenlang onderzoek door professor Helen Vlassara weten we nu dat het een veel groter probleem is. Veel ziektes worden in verband gebracht met te veel AGE's: diabetes en de complicaties ervan, hart- en vaatziektes, insuline resistentie, alzheimer, ontstekingsziektes etc. Bij een groot deel van deze ziektes gaat het lichaam zelf meer AGE's produceren en worden ze bovendien niet goed afgebroken. Deze ziektes lijken dus zowel oorzaak als gevolg te zijn van teveel AGE's.

Zo is een hoge concentratie AGE's in verband gebracht met onder andere:

Hart-en vaatzieketen
Diabetes
Ziekte van Alzheimer
Nierziekten
Artrose
Obesitas
Insulineresistentie
Snelle veroudering van de huid
Chronische laaggradige ontstekingen
Arteriosclerose (aderverkalking)
Hoge bloeddruk
Cellulite op buik, billen en/of benen
Oogziekten
Blaasproblemen
Een overmaat aan AGE's kan binden aan LDL-cholesterol. Dat kan leiden tot stapeling van cholesterol.
Hoe hoger het AGE-gehalte in het bloed, hoe sneller geheugen en concentratievermogen erop acheruit gaan.

Met een groot onderzoek heeft Prof. Dr. Helen Vlassara aangetoond dat het verminderen van de AGE's die we via voeding binnenkrijgen, tot grote gezondheidswinst leidt. Het anti-AGE-dieet voorkomt of verbetert overgewicht (vooral buikvet), diabetes, hart- en vaatziekten, de ziekte van Alzheimer, rimpels en ouderdomsvlekken, cellulite, versnelde algemene veroudering en veel meer. Iedereen kan de inname van AGE's terugbrengen naar een veilig niveau met de recepten en regels van het anti-AGE-dieet. Dit is niet een dieet, maar een wetenschappelijk geteste, evenwichtige voedingswijze. Je kunt het anti-AGE-dieet combineren met een gezond eetpatroon.

Hier vindt u de wetenschappelijke onderzoeken [1] [2] [3] [4] 
 

De AGE meting

De AGE Reader belicht de huid met ultraviolet licht en analyseert de fluorescentie. Dat laat zien hoeveel AGE's er in het onderhuidse weefsel zitten, dus een paar millimeter onder de huid. Die AGE's zitten overal, maar in de huid zijn ze het makkelijkst te meten.

Een AGE-meting neemt ook een kijkje terug in de tijd. Net als de HbA1C-waarde zegt de AGE-score iets over de bloedsuikers van een langere periode, al is er wel een duidelijk verschil tussen die twee. De HbA1C gaat niet verder terug dan drie maanden, want dan zijn de rode bloedcellen al weer vernieuwd.
AGEs geven informatie over meerdere jaren. 

Waarom een AGE meting

De AGE-reader meting geeft een goede indicatie van de ‘biologische leeftijd’ Het meetresultaat is direct beschikbaar. Het is belangrijk je AGE-gehalte regelmatig te checken, of je nu gezond of ziek bent. Voorkomen is beter dan genezen. Meten is weten! Een te hoog AGE gehalte en een te hoge biologische leeftijd kun je verbeteren met aanpassing van je voeding, supplementen en lichaamsbeweging.

De AGE meting

De meting wordt gedaan door je (dominantie) onderarm op het schermpje van de AGE-reader te leggen.
De meting is niet mogelijk bij tatoeages en/of moedervlekken.
24 uur voor de meting mag niet actief worden gesport.
Er mag geen bodylotion en/of zelf bruinende crème op de huid zijn aangebracht op de dag van de meting.

Aanbieding!
Een AGE meting is € 40,- Dit is inclusief uitleg. Je ontvangt een e-book met alle informatie, adviezen en recepten. 
Share our website